Nieuwe Bed & Breakfast in ‘spookhuis’ Bladel

Op 1 oktober opent een nieuwe Bed & Breakfast in het centrum van Bladel. Het monumentale Gindrahuis aan de Sniederslaan is de afgelopen tijd grondig verbouwd, waarbij een deel van de aanbouw is ingericht als B&B. De kamer heeft een eigen ingang en terras aan de winkelstraat van Bladel.

Volledig gemoderniseerd

Het historisch pand, dat stamt uit 1895, is twee jaar terug opgesplitst in twee woonhuizen. Eigenaren Dorus en Amy Daris kochten in 2017 de linkerhelft van het prominente pand. Inmiddels hebben zij het huis grondig verbouwd. Van binnen is het pand volledig gemoderniseerd en zowel de zijkant als achterkant zijn uitgebouwd. Daarbij zijn veel authentieke details – zoals de oorspronkelijke gevel – intact gebleven. “Het huis ademt nog altijd veel historie”, aldus Amy. “Het is daardoor een unieke plek om te overnachten in hartje Bladel.”

Het spookhuis van Gindra

Joseph Gindra

Het Gindrahuis – in de volksmond bekend als ‘het spookhuis’ – dankt zijn naam aan Belgisch kunstschilder Joseph Gindra, die opdracht gaf het huis te bouwen. Gindra streek in Bladel neer op aanraden van zijn vriend Victor de Buck, om het boerenleven in de Kempen te kunnen schilderen. Gindra was een welgesteld man toen hij het huis liet bouwen, maar na verloop van tijd bleek het schilderen niet zo lucratief. Toen hij de hypotheek niet meer kon betalen verkocht hij het huis aan vriend en huurder Victor de Buck. In 1914 verdween De Buck echter. Gindra kon het huis toen terugkopen met de achtergelaten spullen van De Buck. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werden menselijke resten in de achtertuin gevonden. Het gerucht dat Gindra zijn vriend vermoordde, was geboren.

“Een bijzonder verhaal is het wel, lacht Dorus, “maar het heeft ons er niet van weerhouden dit huis te kopen”. Zeker nu de verbouwing is afgerond wonen we hier heerlijk met onze drie kinderen.”

Groeiende vraag naar bedden

Het stel (afkomstig uit Eersel en Eindhoven), had direct vanaf de koop van het huis al plannen om een B&B te starten. “De locatie en unieke karakter van pand lenen zich er enorm goed voor”, vertelt Amy. ”We vinden het leuk om steeds nieuwe mensen om ons heen te hebben, en zijn er helemaal klaar voor om de eerste gasten te verwelkomen.”

De nieuwe B&B past goed in het beleid van de gemeente Bladel, dat aan de weg timmert als toeristische pleisterplaats. Een groeiend aantal hotelbedden is een belangrijke doelstelling van het gemeentebestuur.

Meer informatie

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Amy of Dorus Daris:

Sniederslaan 6a,

5531EL, Bladel

+31633842242 (Amy)

+31683204985 (Dorus)

info@hetgindrahuis.nl

www.hetgindrahuis.nl